zondag 9 maart 2014

Appel - kaneel muffins! (Suikervrij)

Sinds kort ben ik begonnen met zoveel mogelijk "suikervrij" te bakken! In plaats van gewone suiker, of rietsuiker gebruik ik dan palmsuiker en/of honing. Palmsuiker is te verkrijgen bij toko's en vaak ook natuurwinkels.

Recept voor 12 muffins



Ingredienten:
* 2 appels (ik heb elstar gebruikt)
* 3 tl kaneel
* 4 tl bakpoeder
* 175 ml melk
* 1,5 el witte azijn
* 300g speltbloem
* 80g kokosolie
* 60g roomboter
* 80g palmsuiker
* 2 losgeklopte eieren
* 2 el honing (- ben je een echte zoetekauw zou ik een extra el honing doen)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Snijd de appels in blokjes
3. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, honing en palmsuiker(heb je blokken moet je het eerst raspen) met een lepel door elkaar.
4. Roer de azijn even door de melk in een aparte kom/maatbeker
5. Smelt de boter en de kokosolie samen in een pannetje. Doe dit in een grote kom en meng met een handmixer of keukenmachine met de eieren en de melk goed door elkaar.
6. Schep het bloemmengsel er doorheen en roer daarna de appelblokjes er kort doorheen.
7. Vet een muffinplaat met 12 vormen in met boter of gebruik papieren vormpjes en zet die erin. Verdeel het beslag over de vormpjes.
8. Bak de muffins 20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen buiten de oven.


Enjoy!


~ healthy mommy


Ps: ter variatie kun je ook een handje rozijnen of noten er door heen doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten