zondag 6 april 2014

Appelcaketaart (Suikervrij)

Heerlijke combinatie van een cake en een taart ;-) en ook nog eens suikervrij!




Ingredienten:
De bodem:
* 300g speltbloem
* 175g palmsuiker
* 1 ei
* 50g ahornsiroop
* 250g roomboter (zacht)

De vulling:
* 250 ml slagroom (E-vrij van AH Puur & Eerlijk Biologische Slagroom)
* 3 eieren
* 300g speltbloem
* 4 appels voor in de vulling + 2 appels voor topping
* 100g rozijnen
* 1 el kaneel
* rasp + sap van 1 citroen of limoen
* 2 el abrikozenjam vermengd met 1 el water (voor bovenop)

Bereiding:
1. Je begint met de bodem te maken. Doe alle ingredienten voor de bodem in de keukenmachine (of
kneed met de hand). Mix het tot het een bal vormt, maar maximaal 5 minuten. Druk het plat op huishoudfolie, wikkel het helemaal in en leg het in de koelkast om af te koelen.
2. Nu de vulling. Snijd de appels in blokjes en doe het in een kom. Voeg de rozijnen, kaneel en het sap en rasp van de schil van citroen of limoen toe. Meng dit door elkaar.
3. Klop de slagroom op tot het lobbig is. Voeg de eieren toe en blijf mixen tot het goed gemixt is. Doe dan de bloem erbij en blijf draaien tot het 1 geheel is.
4. Voeg dan de appelvulling toe en 'vouw' dit door het beslag.
5. Doe een bakpapiertje in je taartvorm (24 of 26 cm). Druk dan het deeg voor de bodem uit over bodem en zijkant.
6. Schep de appelvulling op de bodem.
7. Snijd de overige 2 appels in dunne schijfjes en leg ze op de taart zoals op de foto of hoe je het zelf
wilt ;-)
8. Bak de taart 1 uur en 15 min in de oven op 190 graden. Meteen als de taart uit de oven komt, moet je hem bestrijken met een mengsel van de abrikozenjam en water.


Uiteraard extra lekker met extra slagroom bovenop ;-)

Enjoy!!

~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten