Wil je ze helemaal suikervrij? Vervang dan de rietsuiker door 2 el honing!
Ingredienten:
* 100g roomboter
* 75g kokosolie
* 175g rietsuiker
* 75g palmsuiker
* 200g pure chocola
* 1 tl vanille-extract
* 3 eieren
* 125g speltbloem
* 100g amandelen
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt de chocola samen met de roomboter en de kokosolie au-bain marie.
3. Haal van het vuur en roer de rietsuiker en palmsuiker er doorheen. (Heb je blokken palmsuiker, rasp deze dan eerst).
4. Voeg de eieren en de vanille-extract toe en roer goed door.
5. Voeg de speltbloem toe en roer goed door tot alles een geheel is.
6. Snijd de amandelen in kleine stukjes of sla ze plat met een deegroller oid ;-) Roer de stukjes door het mengsel.
7. Doe een bakpapiertje in een brownievorm en giet het mengsel er in.
8. Zet het 30-35 minuten in de oven. Check aan het einde met een sateprikker; let op dat je ze niet te lang laat doorbakken dan blijven ze nog lekker een beetje smeuiig ;-)
Laat even afkoelen en dan: Enjoy!! Ook heerlijk met een dot slagroom erop ;-)
~ healthy mommyy
En ik had het genoegen om ze te proeven. Jammie niet af te blijven!!!
BeantwoordenVerwijderen