Ingredienten:
* 200g amandelmeel/gemalen amandelen
* 75g palmsuiker
* 2 a 3 el honing
* 50g kokosolie
* 75g roomboter
* 200g pure chocolade
* 4 eieren (gesplitst)
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Smelt de chocolade au-bain marie
3. Meng de gesmolten chocola met de palmsuiker in de keukenmachine. Voeg ook de honing toe.
4. Smelt de boter en kokosolie samen in een pannetje en voeg het dan toe aan het chocolademengsel.
5. Splits de eieren. Voeg de eidooiers en de amandelmeel toe aan het chocolademengsel en mix het goed door elkaar.
6. Klop de eiwitten nu met een gard stijf op (het is goed als je de kom ondersteboven kan houden en het valt er niet uit ;-)). Voeg dan toe aan het mengsel en 'vouw' het er voorzichtig doorheen. Of gebruik de vlinder van je keukenmachine (dan ook maar heel even laten roeren).
7. Doe een bakpapiertje over de bodem van een springvorm (20, 22 of 24 cm ik heb zelf 24 gebruikt). En vet de zijkant in met een beetje kokosolie of roomboter. Giet het mengsel over de bodem
8. Bak de cake in 25 minuten op 180 graden in de oven.
Enjoy! Heerlijk met wat slagroom bovenop ;-)
~ healthy mommy
HI. lovely blog. I have followed u . Please kindly follow back
BeantwoordenVerwijderenhttp://sushiwho.blogspot.in/