Ingredienten (4 personen)
* 750g aardappels
* 3 aubergines
* 500g lamsgehakt
* 2 rode paprika's
* 1 blikje tomatenblokjes
* 2 uien
* 1 bol knoflook of 3 teentjes
* blikje tomatenpuree
* 2 el oregano
* 1/2 tl kaneel
* 500 melk
* 50 g roomboter
* 50g (spelt) bloem
* 50g geraspte kaas + om eroverheen te strooien
* snuf nootmuskaat
* zout en peper
Bereiding:
1. Schil en snijd de aardappels in plakjes en kook die ongeveer 10 minuten
2. Snijd de aubergines in plakken. Bak ze, eventueel in delen, een paar minuutjes in wat olie of boter in de pan. Leg ze op een bord of in een schaal en zet weg voor later.
3. Snijd de uien klein, rasp de knoflook en snijd de paprika's in stukjes.
4. Fruit de ui en knoflook in wat (kokos) olie. Voeg dan het gehakt toe en bak bruin. Voeg de paprika's ook toe en laat een paar minuten meebakken.
5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, kaneel en 1 el oregano toe. Voeg ook een snuf zout en peper toe. Zet het zacht en laat pruttelen.
6. Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje. Voeg beetje bij beetje de bloem toe terwijl je blijft roeren. Voeg dan, al roerend beetje bij beetje de melk toe.
7. Breng op smaak met 50g geraspte kaas, 1 el oregano, een snuf nootmuskaat en zout en peper.
8. Vet een (grote) ovenschaal in. Doe onderin een laag aardappels, daaroverheen een laag aubergines en dan een laag gehaktsaus. Doe dan weer een laag aubergines, dan gehaktsaus, en eindig met
aardappels. Giet erbovenop de bechamelsaus en strooi er nog wat geraspte kaas overheen.
9. Bak het 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Enjoy!
~ healthy mommy
* 50g geraspte kaas + om eroverheen te strooien
* snuf nootmuskaat
* zout en peper
Bereiding:
1. Schil en snijd de aardappels in plakjes en kook die ongeveer 10 minuten
2. Snijd de aubergines in plakken. Bak ze, eventueel in delen, een paar minuutjes in wat olie of boter in de pan. Leg ze op een bord of in een schaal en zet weg voor later.
3. Snijd de uien klein, rasp de knoflook en snijd de paprika's in stukjes.
4. Fruit de ui en knoflook in wat (kokos) olie. Voeg dan het gehakt toe en bak bruin. Voeg de paprika's ook toe en laat een paar minuten meebakken.
5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, kaneel en 1 el oregano toe. Voeg ook een snuf zout en peper toe. Zet het zacht en laat pruttelen.
6. Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje. Voeg beetje bij beetje de bloem toe terwijl je blijft roeren. Voeg dan, al roerend beetje bij beetje de melk toe.
7. Breng op smaak met 50g geraspte kaas, 1 el oregano, een snuf nootmuskaat en zout en peper.
8. Vet een (grote) ovenschaal in. Doe onderin een laag aardappels, daaroverheen een laag aubergines en dan een laag gehaktsaus. Doe dan weer een laag aubergines, dan gehaktsaus, en eindig met
aardappels. Giet erbovenop de bechamelsaus en strooi er nog wat geraspte kaas overheen.
9. Bak het 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Enjoy!
~ healthy mommy
Dit recept is in 1 woord :VERRUKKELIJK!!! :-):-)
BeantwoordenVerwijderen