woensdag 3 april 2013

Foe Yong Hai recept!


heerlijk recept van foe yong hai, met meer nadruk op groenten dan op ei :) 




Foe yong hai
6 personen

Ingrediënten:
500gr kipfilet
1 ui
1 teentje knoflook
75 g champignons
75 g wortel
1 rode paprika
2 lente-uitjes
6 eieren
1 tl five-spice poeder
75 g doperwtjes
versgemalen peper
2 el suiker

Bereiding:
1. Snij de kip in blokjes en bak dit eerst en zodra het gaar is doe het op een bord.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schil en rasp de wortel. Snijd de paprika in lange repen. Snijd de lente-uitjes in ringen.
3. Klop de eieren los met de five-spice poeder en doe dit  in een koekenpan.
4. Voeg alle groente toe en breng op smaak met een beetje zout, peper en suiker.Terwijl het ei aan het stollen is roer dit langzaam totdat al het ei gestold is.
Voeg als laatste de kip toe aan het mengsel.

Ingrediënten van de zoetzure gembersaus:
1 teentje knoflook
1 ui
Scheutje olie
200 g tomatenketchup
50 ml ketjap
2 el gembersiroop
1 tl gemberpoeder
1 scheut rijstazijn
1 tl sambal (optional)
25ml kip bouilion
half pakje gezeefde tomaten

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn
2.Verhit een pan met olie en bak de knoflook, ui circa 2 minuten.
3. Voeg de tomatenketchup, ketjap en gembersiroop en poeder toe.
Breng op smaak met rijstazijn en sambal.





~ Healthy Mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten