zondag 10 november 2013

Chicken Pot Pie!

Nee dit is geen zoete 'pie' maar een hartige :) zoals ze in Engeland veel eten! Eigenlijk gewoon een heel groot pasteitje die je als avondeten eet. Wel heel erg lekker!

Begin ruim van tevoren met de bouillon maken want dat moet een tijd trekken en inkoken. Ik heb hier vaak ook een voorraadje kippenbouillon in de vriezer zitten, dan kun je dat ook gebruiken (ongeveer een halve liter dan)




Ingredienten (4pers):
* 10 plakjes roomboter bladerdeeg
* 2 grote winterpenen
* 250g champignons
* 2 paprika's
* 1 ui
*. 1 bol knoflook
* 350g kipfilet
* 175g doperwtjes
* 60g roomboter
* 60g speltbloem
* 2 laurierblaadjes
* peper & zout
* 1 ei
* 20g maizena
* 3,5l water

Bereiding:
1. Eerst ga je de kippenbouillon maken. Snipper de ui, snijd de wortel in plakjes en de kip in blokjes. Zet een pan met ongeveer 3.5 liter water op samen de ui, wortel, kip, de laurierblaadjes en een flinke snuf peper. Laat dit 2,5 a 3 uur inkoken.

De rest is ongeveer een half uurtje werk dus daar kan je pas later aan beginnen.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in (24cm) en bedek de bodem en zijkanten met bladerdeeg. Prik een paar gaatjes met een vork in de bodem. Zet dit 10 minuten in de oven (blind bakken) en laat daarna afkoelen.
3. Snijd de paprika's in stukjes, de champignons in plakjes en pers de knoflook. Fruit de knoflook en voeg de champignons en paprikas toe. Bak dit een paar minuten.
4. Giet de bouillon af in een ander pannetje zodat de kip en groentes achter blijven. Haal de laurierblaadjes eruit en gooi die weg.
5.  Smelt 60g roomboter in een koekenpan. Voeg beetje bij beetje de bloem toe. Voeg de kippenbouillon ook beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren. Laat dit even pruttelen.
6. Maak een maizenapapje door 20g maizen op te lossen in een beetje water. Voeg dit toe aan de ragout en roer door zodat het wat dikker wordt.
7. Voeg de achtergebleven kip en groentes toe aan de ragout en ook de champignons en paprika. Gooi ook de dopererwtjes erbij. 
8. Voeg dan nog een flinke snuf zout en peper toe (naar smaak)
9. Schep de ragout op de voorgebakken bodem en maak met de overgebleven bladerdeegplakjes de pie dicht. Klop een ei los en strijk de bovenkant in met het ei. Prik ook nog wat gaatjes in de bovenkant.
10. Bak de pie 30-35 minuten in de oven op 200 graden

Enjoy!


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten