donderdag 28 november 2013

Chocoladegebakje met pralinevulling!

Weer een heerlijke creatie van mijn vriend ;-)  echt om te smullen!!
ps: er zijn hiervan 4 kleine gebakjes gemaakt, maar als je geen kleine vormpjes hebt kun je er natuurlijk ook 1 grote van maken!




Ingredienten (4 kleine gebakjes) :
Voor de praline vulling:
* 80g rietsuiker
* 80g (witte) amandelen
* 140g pure chocola
* 1.4 dl slagroom

Voor de bodem:
* 130g digestive original biscuitjes
* 40g kokosolie
* 1 el honing

Bereiding:
1.  Eerst ga je de praline maken. Doe de suiker en amandelen in een pannetje en laat dit smelten terwijl je blijft roeren. Laat het bruin worden en laat dan nog een minuutje pruttelen.
2. Giet het mengsel uit op een bakpapiertje en leg dat in de koelkast om af te koelen.
3. Verkruimel of gooi de biscuits in een keukenmachine. Doe de kokosolie en honing erbij en kneed met je handen alles goed door to alles goed is vermengd.
4. Verdeel in vieren en druk uit in de vormpjes op de bodem (of over 1 grote ;))
5. Zet de vormpjes 10-15 minuten in de oven op 175 graden. Laat ze daarna buiten de koelkast afkoelen.
6. Haal de koudgeworden amandelen met suiker uit de koelkast. Doe dit in een (stevig) plastic zakje en sla er dan op met bijv een deegroller of een koekenpan, maakt niet uit als het maar stuk gaat ;-) tot alles in kleine stukjes is dus.
7. Doe de slagroom in een pannetje, doe de chocola erbij en laat smelten terwijl je blijft roeren tot het een egaal mengsel is. Voeg beetje bij beetje de praline toe.
8. Verdeel de vulling nu over de vorm of vormpjes en laat afkoelen in de koelkast.

Ps lekker met een dot slagroom erbovenop!


Enjoy!

~ healthy mommyy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten