maandag 9 december 2013

Spinazie-kaas quiche!

Dit keer eens echt helemaal zelf gemaakt, dus niet met pakjes bladerdeeg!




Ingredienten 4 personen:
Voor de bodem:
* 200g speltbloem
* 125g boter
* 200g geraspte kaas

Voor de vulling:
* 3 eieren
* 100ml slagroom (bio, van AH)
* 75ml volle melk
* 300g wilde spinazie
* 100g cherry tomaatjes
* 2 el pijnboompitten
* peper, zout
* 1 bol mozzarella

Bereiding:
1. Eerst ga je de bodem maken. Vermeng de kaas met de bloem. Smelt de boter in een pannetje, giet het bij de kaas en de bloem en kneed het goed door. Druk het dan uit in een quichevorm/vlaaivorm of springvorm.
2. Dan de vulling. Doe de slagroom, melk en eieren bij elkaar en meng goed door elkaar.
3. Rooster de pijnboompitten bruin in een hete pan. Zet ze dan even opzij.
4. Was de spinazie en roerbak het even tot het goed klein is. Haal van het vuur en laat het even afkoelen.
5. Roer dan de spinazie en de pijnboompitjes door het eimengsel. Voeg een snuf peper en zout toe.
6. Giet dit mengsel over de bodem en verspreid met een vork de spinazie goed uit ;-)
7. Halveer de cherrytomaatjes en leg die op het mengsel. Snijd de mozzarellabol in plakjes en verdeel die bovenop.
8. Bak de quiche 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.


Enjoy!


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten