donderdag 5 december 2013

Hachee

Sorry dit keer geen foto maar het was wel echt heel lekker ;-)

Ingredienten 3/4 personen:
* 500g runderlappen
* 4 uien
* 1 bol knoflook
* 1 liter water
* halve tl kaneel
* 1/4 tl nootmuskaat
* klein snufje paprikapoeder
* 3 laurierblaadjes
* 3 kruidnagels
* scheut natuurazijn
* zout,peper
* schepje (spelt) bloem

Bereiding
1. Snijd het vlees in blokjes. Doe er peper en zout overheen en meng het dan door 2 el ongeveer bloem in een kom.
2. Snijd de uien in ringen
3. Bak het vlees bruin in een braadpan. Voeg dan de uien toe en laat eventjes meebakken. Voeg een scheut azijn toe en roer even door.
4. Voeg dan een liter water toe en zet het op laag vuur. Snijd de knoflook in grove stukken en gooi erbij, samen met de laurierblaadjes en de kruidnagels. Voeg ook de kaneel en nootmuskaat toe en een klein snufje paprikapoeder.
5. Laat dit 2,5 a 3 uur stoven.
6. Voeg daarna zout en peper toe naar smaak.
7. Vergeet niet de laurierblaadjes en kruidnagels te verwijderen ;-)
8. Serveer met aardappels, gekookt of puree. Rijst kan natuurlijk ook.

Ps eventueel kun je natuurlijk nog andere groenten er bij gooien bijv champignons of wortel oid :)

Enjoy!

~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten