dinsdag 25 maart 2014

Kip Madras






Ingredienten 4 personen:
* 1 kilo kippendijen (kipfilet kan ook!)
* 3 zoete aardappels
* 2 uien
* 2 puntpaprika's
* 2 granny smith appels
* 400 ml kokosmelk
* 1 bol knoflook of 3 teentjes
* 2 tl geraspte gemberwortel (vers)
* 1 rode peper
* 1 tl kurkuma
* 4 tl gemalen komijn
* 2 tl gemalen koriander
* 100g creme fraiche

Bereiding:
1. Snipper de uien, rasp de knoflook & gember, snijd de peper heel fijn. Snijd de kip in blokjes en de paprika's in stukjes.
2. Schil de zoete aardappels, snijd ze in kleine stukjes en kook ze voor 15-20 minuten. Haal ze van het vuur, giet af en pureer dan helemaal fijn. Met een stamper of een vork. Eventueel kun je het nog door een zeven halen.
3. Doe wat (kokos)olie in een pan en fruit de uien even. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe. Bak even mee en voeg dan kurkuma, koriander en komijn toe.
4. Doe de kip in de pan en bak mee voor 5 minuten. Voeg dan de paprika's toe en laat nog een paar minuten meebakken.
5. Voeg de kokosmelk en de zoete aardappelpuree toe en roer goed door elkaar heen.
6. Terwijl de saus staat te pruttelen, schil en snijd de appels in blokjes.
7. Voeg de creme fraiche toe aan de saus. Laat de saus een paar minuten koken tot het is ingedikt.
8. Voeg vlak voor het serveren de appelblokjes toe.

Serveer met rijst


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten