woensdag 12 maart 2014

Stoofpotje met lamsvlees!

Ik heb dit keer geen foto van het gerecht, maar dat komt binnekort nog wel! ;-) het was in ieder geval heerlijk!
Het vlees moet een paar uur stoven dus houd daar rekening mee!

Ingredienten (4 personen) :
* 500g lamspoulet
* 4 uien
* 1 aubergine
* 2 paprika's
* 3 waspenen
* 250g champignons
* 1 bol knoflook of 3 a 4 teentjes
* 1 el komijn
* 1/2 el kaneel
* 1/2 tl kruidnagel
* 1/2 tl nootmuskaat
* snuf (zee)zout
* 1 deciliter witte azijn
* 1 takje verse rozemarijn
* 2 liter water

Bereiding:
1. Snijd de uien in ringen en pers de knoflook.
2. Gooi de komijn, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel bij de lamspoulet en vermeng het goed met elkaar
3. Doe wat (room)boter in de pan en fruit de uien en knoflook.
4. Voeg het vlees toe en bak bruin.
5. Zodra het vlees bruin is voeg water toe zodat alles onder water staat. Gooi ook de rozemarijn en de azijn erbij en roer goed door.
6. Laat dit minimaal 3 uur stoven. Houd het wel in de gaten, het vlees moet onder water blijven staan, anders kun je gewoon elke keer wat water weer toevoegen.

7. Als het vlees nog ongeveer 45 minuten moet stoven mogen de groentes erbij, grof
gesneden(behalve de wortel die mag in dunne plakjes).
8. Voeg zout naar smaak toe en verwijder het takje rozemarijn

Serveer met aardappels of rijst


Ps mocht je saus nog te dun zijn kun je het binden met een maizenapapje


Enjoy,

~. Healthymommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten