zondag 16 maart 2014

Monchou taart!

Getest door een aantal familieleden en iedereen vond hem heerlijk! ;-)

Let wel op hij moet een nacht in de koelkast staan om op te stijven!






Ingredienten:
* 2 pakjes monchou (a 100 gram dus in totaal 200 gram)
* 250 ml slagroom (Puur & Eerlijk van AH)
* 260g koekjes: Vlamingskes Speculaas (smaken erg naar bastogne koeken, die niet zonder e-nummers te krijgen zijn. Ik heb deze gekocht bij de Plusmarkt. Kun je er niet aan komen, kun je ook biscuit oid gebruiken)
* 80g palmsuiker
* 3 el honing
* 125g roomboter
* 1 pot kersen (350 g, bijv AH kersen zonder pit op siroop)
* 1 el rietsuiker
* maizena


Bereiding:
1. Verkruimel de koekjes. (Handig om een vijzel oid te gebruiken)
2. Smelt de boter in een pannetje en meng het dan met de koekkruimels. Bekleed een springvorm met bakpapier, verdeel de koekkruimels over de bodem en zet weg in de koelkast.
3. Doe de monchou in de keukenmachine/mixer en laat hem draaien totdat de monchou een gladde emulsie is. (dit kan wel een paar minuten duren!)  Voeg dan de honing en de palmsuiker toe (heb je blokken palmsuiker, moet je het eerst raspen).
4. Klop de slagroom apart op, tot het net niet stijf is. (Niet bij de monchou mixen want dan stijft het niet goed op!)
5. Spatel dan voorzichtig de slagroom door het monchoumengsel tot alles net goed is verdeeld. Ga niet te lang door.
6. Giet dit over de bodem heen en strijk af met de bolle kant van een lepel. Zet dit in de koelkast voor minimaal 6 uur.

Het maken van de kersenvulling kun je doen wanneer je wilt, het moet echter wel afgekoeld zijn voordat je het kan serveren. Maak het als volgt:

7. Doe de inhoud van de pot met siroop en al in een pan. Voeg 1 el rietsuiker toe en breng aan de kook.
8. Maak ondertussen een maizenapapje met 2 el maizena en een 4 el water. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de kokende kersen. Vind je het nog niet dik genoeg, maak dan nog wat meer maizena aan en voeg toe.
9. Laat de kersen volledig afkoelen en giet het dan over de taart.


Enjoy!!


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten