vrijdag 22 maart 2013

Kofta recept!

'Kofta'  was één van mijn favorieten uit de serie 'Knorr wereldgerechten'. Helaas zit er veel te veel troep in waaronder E621 die ik absoluut vermijd :) 

Dit is dus het recept van kofta hoe ik het nu maak! :) 





Kofta
4 personen

Ingredienten:
2 uien 
1 bakje peterselie (20g), fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
½ tl gemalen kaneel
1 tl gemalen komijn
300 gram lamsgehakt (rundergehakt kan ook) 
2 blikken tomatenblokjes (400g)
300 gram rijst
1 courgette
Peper & zout
3 à 4 tomaten

Bereiding:
1. Kook de rijst.
2  Snipper de uien. Meng de helft van de gesnipperde ui en de helft van de peterselie, en komijn, knoflook,  peper en zout door het gehakt. Vorm hier balletjes van.
3. Snijd de courgette en tomaten.
4. Bak de koftaballetjes bruin.  Neem uit de pan en fruit de rest van de gesnipperde ui. Voeg de rest van de peterselie toe en de courgette.
5. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof met de deksel op de pan in een paar minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
6. Voeg de tomaten toe en laat die heel even opwarmen.



~ Healthy Mommy 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten