Kip in zoetzure saus, chicken tonight style ;) net zo lekker maar dan zonder enummers!
Ingredienten (saus) 2/3 personen:
* 350g kipfilet
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 2 waspenen
* 1 blikje perziken + het sap (enummervrij van merk DEL MONTE)
* 1 bol knoflook, uitgeperst
* 2 el ketjap manis (enummervrij van het merk NO SALT)
* sap van 1 citroen
* 100 ml gembersiroop (enummervrij merk ROYAL MAIL of AMBITION)
* blikje tomatenpuree (70g)
* 250 ml water
Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in blokjes, en de paprika's en waspenen in stukjes.
2. Doe 250 ml water in een pannetje. Doe de gembersiroop, ketjap manis en het sap van het blikje perziken erbij en zet op het vuur. Zodra het kookt, voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Dan voeg je de gesneden paprika's en wortels toe.
3. Voeg het sap van 1 citroen toe.
4. Terwijl dat aan het koken is, bak de kip in wat (kokos)olie samen de uitgeperste knoflook en voeg zodra het gaar is de kip toe aan de saus.
5. Snijd de perziken in stukjes en voeg toe aan de saus. Laat een paar minuten pruttelen. Is de saus nog wat slap kun je het eventueel wat aandikken met een maizenapapje (5g maizena mengen met een el water, mengen en dan aan de saus toevoegen).
Serveer met rijst of noedels.
Enjoy!
~ Healthy Mommy
Hey, leuk dat je mijn blog leest! Sinds een tijdje nu al probeer ik gezonder te eten, en dat doe ik vooral door (slechte) enummers en glucose-fructosestroop te vermijden. Niet altijd makkelijk, maar met een beetje doorzettingsvermogen lukt het! De recepten die ik plaats gaan dan ook vooral om 'goede' ingredienten en ja dus staan er juist ook vaak lekkere zoete dingen op als gebak, als alternatief voor dat je in de winkel koopt ;) x healthy mommy
binnenkort ff maken... ziet er verrukkelijk uit., je hoort het resultaat wel van me
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Mamaloe
Gerechtje in de (s)maak.
Verwijderenx Elizabeth Jane
Laatst je kip in zoetzure saus gemaakt en die smaakte precies hoe zoetzure saus smaken moet(haha) maar dan inderdaad zonder enummers. De eerste dag met rijst erbij gemaakt, maar we hadden nog zoveel saus over, dat we het de tweede dag weer gegeten hebben, maar dan met gekookte aardappels erbij... En ook dat was een verrassende combinatie. Groetjes , Mamaloe
BeantwoordenVerwijderenLeuk hoor lijkt me een rare combinatie met aardappels maarja misschien ook maar eens proberen dan ;-)
BeantwoordenVerwijderenGisteren gegeten, het was heerlijk! De kinderen hebben er ook van gesmuld. :)
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen Marloes!
BeantwoordenVerwijderen