woensdag 23 oktober 2013

Gevulde paprika's





Ingredienten 2/3 personen:
* 4 grote paprika's
* halve courgette
* 125g champignons
* 60g tauge
* 1 ui
* 1 bol knoflook
* 100g rijst
* 1/2 tl oregano
* peper en zout
* 1 ei
* 1 blikje tomatenpuree a 70g
* Geraspte kaas
* 100g gehakt

Bereiding:
1. Kook de rijst volgens de verpakking
2. Verwarm de oven voor op 200 graden
3. Snipper de ui, rasp de knoflook en snijd de champignons en courgette in kleine stukjes. Was de paprika's en de tauge.
4. Fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul.
5. Voeg de champignons en courgette toe en bak een paar minuutjes mee
6. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed erdoorheen
7. Voeg de oregano toe en zout en peper naar smaak.
8. Zet het vuur laag. Voeg het ei toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de rijst toe en de tauge.
9. Snijd de bovenkantjes van de paprika's en snijd de zaadlijsten en de stengel eruit. Vet een ovenschaal in en zet de paprika's er rechtop in. Schep ze dan vol met de vulling, strooi er geraspte kaas over en leg de bovenkantjes erop.
10.  Zet de ovenschaal een kwartier in de oven.

Enjoy!

Ps: ook te eten als voorgerecht natuurlijk en dan 1 per persoon :)


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten