vrijdag 16 augustus 2013

Tomaten crème soep met verse basilicum




Een simpel maar heerlijk soepje :) 

4-5 personen Ingredienten:

4 liter water
1,5 kilo roma tomaten
pakje gezeefde tomaten
blikje tomatenpuree
200 ml creme fraiche
scheutje slagroom (biologische Puur & Eerlijk van de AH ;) )
zout
20 g verse basilicum
2 cm gember


Bereiding:
1. Kook de tomaten in 4 liter water. Rasp de gember en voeg toe. Na ongeveer 10 minuten de tomaten pureren met een staafmixer
2. Voeg de gezeefde tomaten + tomatenpuree toe
3. Voeg 200 ml creme fraiche toe en een scheutje slagroom
4. Voeg een snufje zout toe naar smaak
5. Scheur de basilicum en voeg het toe aan de soep. Laat het heel even samen koken. 


En klaar! Een heerlijke romige tomatensoep ;-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten