zaterdag 31 augustus 2013

Macaroni met zelfgemaakte pastasaus



Nu kan je geen smoesjes meer verzinnen, gewoon geen pastasaus uit een pot of zak meer kopen! Zelfgemaakte tomatensaus is niet alleen makkelijk maar ook heel lekker ;-) 

Ingredienten voor 2/3 personen:

* 5 tomaten
* 1 bol knoflook
* 1 kleine ui
* 3 wortels
* 1 paprika
* 125g champignons 
* 300g gehakt
* blikje tomatenpuree
* 250ml water
* 1/4 tl gemberpoeder
* 1/4 tl salie
* 1/4 tl tijm
* halve tl rozemarijn
* halve tl oregano
* snuf zout naar smaak
* 20g gescheurd basilicum
* (eventueel) handje geraspte kaas
* ongeveer 100g volkoren macaroni per persoon

Bereiding:
1. Kook de macaroni volgens de verpakking
2. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit samen in een beetje olie aan. 
3. Snijd de tomaten in kleine stukjes en gooi erbij. Laat dit pruttelen totdat de tomaten goed zacht zijn. 
4. Snijd ondertussen de paprika, wortels en champignons. Gooi de paprika en wortel bij de tomaten. Bak de champignons in een andere pan tot ze gaar zijn. Doe ze dan bij de rest. 
5. Bak in het pannetje waar je de champignons hebt gebakken het gehakt tot alles bruin is. Voeg dit ook toe aan de rest.
6. Doe de tomatenpuree en het water erbij en laat alles pruttelen tot het een mooie saus is geworden. 
7. Doe de gemberpoeder, salie, tijm, rozemarijn en oregano erbij. Voeg nog wat zout naar smaak toe.
8. Doe de macaroni door de saus. Scheur ongeveer 20g basilicum en gooi dit eroverheen.  Eventueel ook nog een handje geraspte kaas. 

Enjoy!


~ Healthy Mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten