dinsdag 15 oktober 2013

Chocolade-perzikroom vlaai

Deze vlaai duurt wat langer om te maken maar dan heb je ook wat ;) je kunt deze vlaai het beste een dag van tevoren maken omdat hij in totaal 8 uur in de koelkast moet opstijven. 









Ingredienten:
 Voor de bodem:
* 180 g original digestives biscuits van verkade
* 75g boter
* 1 el speltbloem
* 1 el honing

Voor de vulling:
* 4 eidooiers
* 250 ml volle melk
* 250 ml slagroom + 125 ml voor bovenop
* 50g rietsuiker
* 2 tl vanille extract
* 1 blikje perziken (of 2 hele)
* 40g maizena
* 150 g pure chocola

Nodig:
* een vlaaivorm
* een spuitzak

Bereiding: (bodem)
1. Doe de biscuits in een keukenmachine of verkreumel ze zelf fijn.
2. Smelt 75g boter in een pannetje.
3. Doe de gesmolten boter en de honing en speltbloem bij de koekkruimels en meng alles goed met elkaar. 
4. Verdeel het mengsel over de vlaaivorm
5. Bak dit 10 tot 15 minuten voor in een voorverwarmde oven op 175 graden. 
6. Laat hem buiten de koelkast afkoelen.

(Vulling)
7. Klop de eidooiers los.
8. Doe de suiker en maizena in een pan en roer door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje, al roerend, eerst de melk toe en daarna de 250 ml slagroom. Laat dit 1 minuut koken.
9. Roer de helft van het mengsel door de eidooiers en gooi dan alles terug bij de andere helft. Laat dit weer een minuutje koken.
10. Neem de pan van het vuur. Roer de vanille door de vla. Dek het af met folie en laat even afkoelen buiten de koelkast
11. Snijd ondertussen de perziken in kleine stukjes. Roer de stukjes perzik door de vla. Zet als de vla lauw is het in de koelkast en laat het 2 uur opstijven.

12. Smelt 100g pure chocolade aubain marie. Bedruip met een lepel (of gebruik een schenkkannetje als je dit hebt) de chocola over de inmiddels afgekoelde vlaaibodem. Zet het weer terug in de koelkast.
13. Na 2 uur afgekoeld te hebben verdeel je de vlavulling over de vlaaibodem ( op de chocola dus). Hierna moet hij nog 6 uur in de koelkast staan.
14. Na de 6 uur in de koelkast , klop je de 125 ml slagroom en strijk dit met een mes op de bovenkant mooi glad.
15. Smelt de rest van de chocola (ong 50 gram) en schenk dit in een spuitzak. Als het te heet is om vast te houden laat je het heel even afkoelen (maat niet teveel want het moet wel vloeibaar blijven ;) . Spuit nu een ruitpatroon in streepjes op de bovenkant. 


Enjoy!!


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten