Ingredienten:
250g speltbloem
250g (zachte) roomboter
200g rietsuiker
Snuf zout
2 eieren
Handje witte amandelen
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de boter met de suiker.
3. Doe 1 ei erbij, mix even en voeg dan de bloem toe en een snuf zout. Mix tot alles goed gemengd is.
4. Vet een boterkoekvorm in. Heb je dit niet, kun je ook gewoon een springvorm gebruiken. Verdeel het deeg in de vorm. Laat een klein stukje van de rand open (ong 1 cm)
5. Kluts 1 ei. Bestrijk het deeg met het ei en maak dan een ruitvorm met een vork of mesje. Halveer een paar (witte) amandelen en leg die erbovenop.
6. Zet de vorm 30 minuten in de oven.
Enjoy!
Ik maak deze boterkoek met de helft spelt en de helft amandelmeel!
BeantwoordenVerwijderenOok gebruik ik wat minder ( kokosbloesem) suiker. Een makkelijke en heerlijke taart om te maken.