dinsdag 8 oktober 2013

Spelt boterkoek

Dit is perfect om te maken als je even zin hebt in iets zoets en snel iets wil maken. Echt zo klaar en zooo lekker ;-) 





Ingredienten:
250g speltbloem
250g (zachte) roomboter 
200g rietsuiker
Snuf zout
2 eieren
Handje witte amandelen

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de boter met de suiker. 
3. Doe 1 ei erbij, mix even en voeg dan de bloem toe en een snuf zout. Mix tot alles goed gemengd is.
4. Vet een boterkoekvorm in. Heb je dit niet, kun je ook gewoon een springvorm  gebruiken. Verdeel het deeg in de vorm. Laat een klein stukje van de rand open (ong 1 cm) 
5. Kluts 1 ei. Bestrijk het deeg met het ei en maak dan een ruitvorm met een vork of mesje. Halveer een paar (witte) amandelen en leg die erbovenop.
6. Zet de vorm 30 minuten in de oven. 

Enjoy!



1 opmerking:

  1. Ik maak deze boterkoek met de helft spelt en de helft amandelmeel!
    Ook gebruik ik wat minder ( kokosbloesem) suiker. Een makkelijke en heerlijke taart om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen