maandag 7 oktober 2013

Groenten-aardappelschotel met gemberkippetjes




Ingredienten voor 3/4 pers:

voor de gemberkippetjes:
Pond kippenvleugels of drumsticks oid
4 el olijfolie
1 tl honing
1 cm gember
1/2 tl gemalen chilivlokken
1 tl knoflookpoeder
Snuf peper
1/2 tl zout
3/4 tl paprikapoeder
2 el ketjap manis
Kneepje limoensap
2 el ketchup
50ml gembersiroop
Boter om in te bakken 

voor de groenten-aardappelschotel:
Half bakje champignons
3 winterpenen
1 rode paprika
1 aubergine
1 courgette
750g Aardappels
3 tomaten
1 el rozemarijn

300 ml water 

1. Doe alle ingredienten voor de gemberkippetjes (behalve de boter) in een schaal en meng alles met elkaar. Doe dan de kippenvleugels erin, zorg dat alles goed verdeeld is en zet opzij om te marineren. Voor een extra sterke smaak kun je ook een paar uur van tevoren de kippetjes al laten marineren.
2. Snijd de groenten grof en schil en snijd de aardappels in blokken.
3. Breng de aardappels aan de kook, voeg een eetlepel rozemarijn toe en laat gaar koken.
4. Smelt flink wat boter in een pan en bak hierin de gemarineerde kippetjes. Zorg ervoor dat alle marinade/saus er ook bij zit.
5. Bak ondertussen de groenten (behalve de tomaten) in wat olie of boter tot ze goed gaar zijn.
6. Als de kippetjes gaar zijn, voeg 300 ml water toe en laat wat inkoken tot gewenste dikte voor een lekkere saus.
7. Voeg op het laatst de tomaten (ook in stukjes) toe aan het groentemengsel. Voeg dan alles (aardappels en groenten) bij de kip en saus en roer alles lekker door elkaar.


Enjoy!


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten