vrijdag 4 oktober 2013

Zelf kroketten maken!

Mmm.. Kroketjes blijven gewoon zo lekker.. Helaas als je ze in de winkek koopt zitten ze vol met troep. Gelukkig zijn ze ook makkelijk zelf te maken zodat je af en toe stiekem nog kunt genieten van een kroketje :)




Ingredienten voor 10 rundvlees kroketten:
* 1/2 l runderbouillon
* 50g bloem
* 50g boter
* 25g maizena
* 300g runderpoulet
* peper
* zout
* 1/4 tl uienpoeder
* 10g peterselie
* 2 eieren
* bloem ( voor het rollen )
* paneermeel 
* ook nodig: spuitzak of eventueel een zip/lock bag.

Bereiding:
1. Snijd het vlees in hele kleine stukjes. Kook het in de runderbouillon ongeveer 5 minuten. Zet het daarna apart.
2. Nu ga je de roux maken. Smelt de boter in een pannetje. Voeg dan terwijl je blijft roeren, beetje bij beetje de bloem toe tot alles is opgelost. 
3. Houd een klein schepje (ongeveer 2 eetlepels) van de roux apart. Gooi de runderbouillon ook beetje bij beetje bij de rest van de roux tot alles goed is opgelost.
4. Voeg bij het kleine schepje roux de maizena toe en roer het goed door. Gooi het dan bij de rest van de ragout zodat de ragout dikker wordt.
5. Voeg uienpoeder en de peterselie toe, en peper en zout naar smaak.
6. Zet het in de koelkast en laat een uur afkoelen en opstijven.
7. Als het stijf genoeg is doe je se ragout in de spuitzak. Knip ongeveer 5cm van de spuitzak af.
8. Maak 3 borden. Doe op het eerste bord een flinke laag bloem, op het tweede bord 2 losgeklopte eieren en op het laatste bord een laag paneermeel.
9. Leg een velletje bakpapier klaar, of een broodplank met bloem erop. Spuit nu rolletjes van ongeveer 10 cm op het bakpapier of plank.
10. Pak het 1e rolletje en rol die in de bloem. Pak het op en rol door het ei. Pak hem weer op en rol door het paneermeel. Voor een extra krokant laagje op je kroket, kun je dit alles nog een keer herhalen. Leg de kroket op het bakpapier terug of stop in een diepvriesdoos. Begin nu aan je volgende kroket tot je alle rolletjes gehad heb.
11. Leg ze vervolgens allemaal in de vriezer en laat een paar uur in de vriezer voor je ze kunt gebruiken.
12. Gewoon bakken als een normale kroket, om het extra gezond te maken drituur je natuurlijk in kokosolie ;)


Enjoy!!


~ healthy mommy

2 opmerkingen: