maandag 2 september 2013

Gemberkip met aardappels en groenten in de oven



Ingredienten 2/3 personen:

* Pond kippenvleugels of borrelhapjes
* 1 paprika
* 3 wortels
* 1 courgette
* 500g aardappelen 
* 1 tl rozemarijn
* 1 tl gemberpoeder
* 2 el ketchup
* 50 ml gembersiroop
* 1 bol knoflook
* 1 ui

Bereiding:
1. Meng de gembersiroop, een halve bol knoflook en de gemberpoeder met elkaar. Marineer hierin de kip ongeveer 30 minuten.
2. Schil en snijd de aardappels in stukken en kook ze 10 minuten.
3. Smelt een beetje boter en voeg hierbij de kip (met marinade). Bak dit ook ongeveer 10 minuten.
4. Snijd de paprika, wortel, courgette en ui in stukjes. 
5. Roerbak de groenten samen met de andere halve bol knoflook voor ongeveer 5 minuten.
6. Vet een ovenschaal.in en begin met de groenten onderin. Doe daarbovenop de kip + de saus. Leg daarbovenop de aardappels en strooi daarop een theelepel rozemarijn. 
7. Zet dit 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Enjoy!



~ Healthy Mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten