zaterdag 28 september 2013

Pasteitjes met rundvleesragout!

Oke toegegeven, niet het gezondste wat je kan eten, maar zo af en toe mag het best, ja toch?










Ingredienten voor de ragout voor 4 pasteitjes (2per persoon of 1 voor een kleine eter)
* 1/2 l runderbouillon
* 100 gr champignons
* 2 wortels of waspenen
* 50g bloem
* 50g boter
* 15g maizena
* 300g runderpoulet
* 1 ui
* peper
* zout
* ong 1/4 tl uienpoeder

Bereiding van de ragout:
1. Snipper de ui
2. Blancheer de wortels (een minuutje of 6)
3. Smelt de boter en fruit de ui.
4. Doe de bloem erbij en laat een paar minuten garen
5. Voeg de runderbouillon toe en roer door tot het een glad mengsel is
6. Bak de (kleingesneden) runderpoulet een paar minuten en voeg dan de champignons toe. 
7. Als de ragout dik genoeg is hoef je geen maizena toe te voegen, anders kun je 15g maizena toevoegen of meer/minder naar de gewenste dikte
8. Voeg het vlees en de groentes toe aan de ragout.

Het maken van de pasteitjes:
Ingredienten (4 pasteitjes):
* 8 velletjes roomboter bladerdeeg
* 1 losgeklopt ei

Bereiding van de pasteitjes:
1. Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
2. Leg 4 velletjes bladerdeeg erop. Bestrijk de randjes circa 1,5 cm met het losgeklopte ei.
3. Snijd van de overige 4 velletjes bladerdeeg een vierkantje uit waarbij je ongeveer 1,5 cm rand overhoudt.
4. Druk dan de velletjes waar het vierkant uit is op de voorgestreken randjes van de velletjes die op de bakplaat liggen. 
5. Druk met een mesje lichtjes langs de randjes van het vierkantje (maar snijd ze niet door)
6. Als je bakplaat groot genoeg is kun je de uitgesneden vierkantjes naast de rest leggen, zo niet kun je ze gewoon losjes neerleggen in het midden van de velletjes (dus op de plek waar je ze hebt uitgesneden)
7. Zet dit 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden.
8. Haal de bovenkantjes er dan af, giet de ragout erin en doe het 'dekseltje' er weer op.

Evt als garnering een beetje peterselie erop. 

Enjoy!


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten