donderdag 5 september 2013

Lamsburgers!




Ingredienten voor 4 burgers:
* 500g lamsgehakt
* 50g paneermeel 
* 1/2 el peterselie
* 1 tl kurkuma
* snuf kruidnagel
* 1/4 tl nootmuskaat
* 1 tl paprikapoeder
* flinke snuf zout
* 1/2 tl uienpoeder

* 3 kleine uitjes of 1 a 2 grote
* Een paar champignons
* 4 bolletjes (toegegeven, die waren dit keer niet enummervrij, maar daar zal ik binnenkort een recept van plaatsen om zelf te maken ;-) 
* Beetje mayonaise of ketchup (recept van mayo komt er ook aan ;-) )
* Plakjes tomaat of augurk (optioneel)
* Beetje geraspte kaas (optioneel)


Bereiding:
1. Meng alle kruiden met de paneermeel en kneed het gehakt er door heen tot alles goed verdeeld is. Deel dit in vieren en kneed er mooie ronde burgers van.
2. Snijd de champignons, uien en tomaat/augurk of wat je zelf lekker vind erbij. 
3. Bak de burgers in roomboter tot ze helemaal gaar zijn.
4. Bak ondertussen de groenten in een apart pannetje 
5. Besmeer je bolletjes met mayo/ketchup, leg de groenten erop en doe bovenop de burger. Doe daarop als je dit wilt een plakje tomaat/augurk oid. Eventueel nog wat geraspte kaas eroverheen. 

Enjoy! I know you will ;-)



~ Healthy Mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten