vrijdag 20 september 2013

Lasagne!







Ingredienten(4 pers):
* ongeveer 250 g volkoren lasagnevellen (9 a 10 vellen)
* 2 el olijfolie
* 1 bol knoflook
* 1 ui
* 12 roma tomaten
* 1 tl oregano
* 1 tl salie
* 1 tl tijm
* 1 tl rozemarijn
* zout en peper naar smaak
* 5 wortels
* 250g champignons
* 2 paprikas
* 300g gehakt
* 25 g bloem
* 25 g boter
* 500 ml melk
* snuf nootmuskaat
* 75 g geraspte kaas
* 2 bollen mozzarella

Bereiding:
1. Snipper de ui, pers de knoflookbol en snijd de tomaten in grove stukken.
2. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Doe dan de tomaten erbij. Laat dit pruttelen totdat de tomaten zacht zijn en je ze fijn kunt 'prakken' (of maak ze fijn met een staafmixer ;-). Voeg dan de oregano, tijm, salie en rozemarijn toe en eventueel zout en peper naar smaak. Laat dit lekker door pruttelen.
3. Snijd de paprikas in stukjes en de wortels en champignons in plakjes.
4. Bak het gehakt in een aparte pan. Als alles bruin is, voeg dan de groenten toe en laat ongeveer 10 minuten op staan.
5. Smelt de boter in een pannetje (niet bruin laten worden) en doe dan de bloem erbij en roer het door tot het een roux is. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren tot alles 1 geheel is. Voeg dan de geraspte kaas toe  en roer dat ook door. Voeg als laatste nog een snuf nootmuskaat toe. Dit is je bechamel/mornay saus.
6. Als de tomatensaus een beetje is ingedikt voeg je het toe aan het gehakt-groentemengsel. 
7. Vet een grote ovenschaal in. Begin met een laag gehaktsaus. Leg daarbovenop lasagnebladen. Blijf dit herhalen tot de saus op is en eindig met lasagnebladen bovenop. Giet hierop de mornay saus. 
8. Snijd 2 mozzarellabollen in plakjes en leg die erbovenop.
9. Zeg de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden, 30 minuten in de oven.


Enjoy!


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten