vrijdag 6 september 2013

Tjap Tjoy



Ingredienten 3/4 personen:
* 1 paprika
* 4 wortels
* 125g tauge
* 1 blikje bamboescheuten
* een halve komkommer
* 1 bol knoflook/3 teentjes knoflook
* 250g kipfilet
* 200g champignons
* 1/2 tl gemberpoeder
* 1/2 tl laospoeder
* 3/4 tl gemalen korianderzaad(ketoembar)
* 1/2 tl uienpoeder
* zout naar smaak
* paar druppels vissaus (merk Blue Elephant = zonder enummers)
* serveer met rijst of noodles
* 2 el maizena + beetje water
* 500 ml kippenbouillon 


Bereiding:
1. Kook rijst (of noodles) volgens de verpakking. 
2. Snijd de kipfilet in stukjes, en snijd de paprika, wortels, champignons en komkommer in stukjes/plakjes. Pers de knoflook.
3. Doe een beetje (kokos)olie in de pan en fruit de knoflook samen met de gemberpoeder, laospoeder, uienpoeder en korianderzaad. Laat een minuutje bakken en voeg dan de kip toe. Voeg na een paar minuten de paprika, wortels en champignons toe en bak 5 minuten mee.
4. Voeg de kippenbouillon toe. Laat even verwarmen en voeg dan de komkommer, bamboescheuten en tauge toe. 
5. Meng in een bakje 2 el maizena met een beetje water zodat het een 'papje' word. Doe dit erbij in de pan zodat de saus dikker wordt. 
6. Voeg als laatst een paar druppels vissaus toe en zout naar smaak.
7. Serveer met rijst of met noodles.


Enjoy!


~ Healthy Mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten