maandag 16 september 2013

Vegetarische quiche

Af en toe een keertje zonder vlees eten is helemaal niet erg en in dit recept mis ik het helemaal niet! ;-)






Ingredienten: (2/3 personen)
* ongeveer 6 velletjes (roomboter) bladerdeeg
* handje geraspte kaas
* halve courgette
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 1 aubergine
* 1/2 tl peterselie
* 1/2 tl tijm
* 1/2 tl marjoraan
* snuf gemalen chilivlokken (optioneel)
* 2 eieren
* 1,5 dl slagroom

Bereiding:
1. Vet een quichevorm in en bedek de bodem en rand met bladerdeeg (alles moet bedekt zijn). Zet de vorm in de koelkast tot later.
2. Snijd de paprika's, courgette en aubergine in blokjes.
3. Verwarm wat olie in de pan en bak de groenten ongeveer 5 minuten. Gooi ze in een aparte schaal/kom en laat een beetje afkoelen.
4. Kluts de eieren in een kom met de slagroom. Doe de tijm, peterselie en marjoraan erbij en roer erdoorheen. Doe, als je van pittig eten houd, ook een suf gemalen chilivlokken erbij. (Optioneel dus)
5. Doe het eimengsel bij de groenten en meng alles goed door elkaar. 
6. Gooi het mengsel in de quichevorm. Strooi er nog een beetje geraspte kaas over.
7. Zet de quiche in een voorgewarmde oven op 180 graden en bak 40 minuten.


Ps; ook te maken als voorgerecht oid maar dan voor 6-8 personen

Enjoy!


~ healthy mommy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten